Metall är ett material som inte är speciellt vanligt i leksaker i dag. Det beror många gånger på att metall är ett ganska dyrt material. Det är svårt att arbeta med och forma. Dessutom väger metall en hel del och leksakerna kan bli svåra för en bebis att hantera. Men man kan inte bortse från att metallen också har en hel del fördelar.

Leksaker som håller länge

Bebisleksaker av metall håller i stort sett obegränsat länge. Leksakerna kan utan tvekan gå i arv till syskon och efter det kan de också gå vidare till deras barn. Ofta håller färgerna i leksakerna länge och de kan användas både utomhus och inomhus. En annan fördel är att de är mycket lätta att tvätta av. Om en leksak går sönder kan det dessutom återvinnas som metall.

Nackdelar med metallen

Metalleksaker är hållbara och stabila men det gör också att leksakerna blir tunga att hantera. En bebis kan till exempel ha svårt att flytta eller lyfta på sakerna. Om bebisen biter i dem kan också tänderna skadas eftersom materialet inte ger vika. Dessutom kan kanterna bli vassa om någon bit mot förmodan skulle lossna.