Ett utmärkt material för bebisleksaker är olika tyger. Leksakerna blir mjuka och lätta. Dessutom kan man enkelt slänga hela leksaken i tvättmaskinen om den blir smutsig, eller om barnet smittas av någon sjukdom eller annan ohyra. De flesta leksaker av tyg tål en tvätt i 40 grader och efter det hängs de på tork. Undantag finns dock för tygleksaker som har olika pip-funktioner med mera.

Fördelar med tygleksaker

En tygleksak håller att kastas med, och att bitas i. Om sömmarna är bra kan den också hålla för en del slit och drag. Om leksaken går sönder kan den sys och den innehåller sällan skadliga eller farliga saker. Leksaken går också att använda som tröst om barnet är ledset eller om det är svårt att somna i sängen. En tygleksak är också mycket enkel att packa om man ska åka iväg.

Nackdelar

En tygleksak kan snabbt bli en kär ägodel för bebisen och om den slits ut till den mån att den inte går att laga kan det vara svårt att få tag i en ny. Barnet kan då vara otröstligt i flera dagar och nätter. Det kan bli en jobbig period.