Att vara mamma till en liten bebis är självfallet fantastiskt men det kan också kännas lite överväldigande. Helt plötsligt sitter du konstant bland leksaker och har någon som behöver dig hela tiden. Därför är det viktigt att hitta plats för lite egentid med jämna mellanrum. Då kan du tanka ny energi och återhämta dig.

Hitta bra och utvecklande leksaker

Ett tips är att hitta bra och lärorika leksaker till din bebis då han eller hon kan roa sig själv några minuter. Under den tiden hinner du hälla upp ett härligt glas mousserande vin och bara andas lite. Idag finns det även många alkoholfria alternativ som smakar riktigt bra. Några leksaker som kan vara bra är pedagogiska leksaker som klossar eller pussel. Ju äldre ditt barn blir desto större blir utbudet. Det är också bra att ha lite användbara leksaker ute som också är utvecklande och lärorika för barnet.

Koppla av med god mat och vin

Att koppla av emellanåt behöver inte vara så avancerat. Idag behöver du inte ens lämna ditt hem för att få hem ett gott mousserande vin. Du kan beställa hem dina favoriter på nätet och få de levererade direkt till dörren. Då har du också tillgång till ett större utbud än vad du normalt har. Sedan kan du laga en god middag och njuta av vinet och samtidigt återhämta dig som förälder.

Var inte rädd för att be om hjälp

Det är inte skamligt att be om hjälp som nybliven förälder utan snarare tvärtom. Kanske har du någon i din närhet som kan komma och leka med din bebis ett par timmar. Under den tiden hinner du fokusera på dig själv och ha lite egentid. Om du då har flera pedagogiska leksaker finns det mycket för barnvakten och ditt barn att roa sig med. Det är också bra för ditt barn att knyta an till flera människor.