I dag är det populärt att köpa leksaker till sin bebis. Men förr i tiden gjorde man inte det. Då fick bebisen nöja sig med de saker som fanns hemma. Det var hemgjorda saker och ting som bebisen fick sysselsätta sig med. Men kan man verkligen göra egna leksaker till en bebis?

Sy nallar

Ett bra alternativ är att sy egna nallar eller mjukisdjur. Då kan man göra flera stycken likadana om bebisen gillar dem. Då behöver man inte oroa sig för att de inte ska gå att få tag på fler. När man syr leksaker själv kan man också tvätta tyget innan och man har större kunskap om vilken stoppning som används i leksaken. Det gör att man kan känna sig en hel del tryggare som förälder.

Pussel i trä

Om man har lite slöjdkunskaper kan man också göra roliga pussel i trä. Man kan såga ut en traktor eller något annat i 2D som bebisen sedan får sätta ihop. Pusslet behöver inte vara svårt eller ha många bitar för att vara mycket uppskattat. Dessutom kan man själv bestämma färg, form med mera. Pusslet blir också ett fint minne. Det passar också som present till andras bebisar.

Leksaker av papp

Man kan också göra leksaker av papper. Det går till exempel att göra roliga masker eller figurer i till exempel papier-maché (pappersmassa). Då blöter man tidningspapper i tapetklister och sedan formar man det till den form man önskar. Leksaken kanske inte håller så länge men det är å andra sidan mycket billigt att tillverka den och man kan göra flera hundra små leksaker av ett par tidningar och en hink med klister. Det är dock inget för den som inte gillar att bli kladdig om händerna. Klistret är rejält kletigt, och blir hårt när det torkar.