På den här sidan kan du läsa allt om hur du kan ta hand om din bebis och glädja ditt barn. Men eftersom många barnfamiljer har husdjur kändes det passande att vi i det här inlägget ger dig några tips på hur du får hunden att trivas med er.

Hundsäng

En hundsäng, eller en hundbädd som det också kan kallas för är hundens egna sovplats i hemmet. Det är viktigt att hunden känner att den har något som är eget, för att den ska kunna komma till ro. Det finns hundsängar i olika storlekar och därför kan du hitta en säng som passar er hund. Du kan köpa hundsängar på nätet där det finns ett brett utbud. Förutom att det finns enkla hundsängar finns det även hundkorgar och hundhus. Hundhus är ett hus som placeras utomhus där hunden kan ta skydd från oväder eller krypa in i när den vill vara ifred. För en del räcker det med en bädd, men om du bor större kan det vara bra att ha en i sovrummet och en i exempelvis vardagsrummet så hunden har sina egna platser i hemmet.

Filtar och plädar

Det kan räcka om hunden har en bädd. Men det kan också vara mysigt och roligt för hunden om den har en filt eller en pläd i bädden. På så sätt blir bädden ännu mjukare. En del hundar använder filtar för att bädda och gömma godsaker eller mat i bädden. Att låta hunden bädda och gömma saker är ett bra sätt för hunden att stimuleras. Därför ska du köpa en pläd eller en eller flera filtar så att hunden kan bädda sin säng efter egen preferens.