Ett misstag många nyblivna förstagångsföräldrar gör är att köpa för många saker till sina bebisar. Det som de flesta snabbt märker är att de växer ur kläder på nolltid, och att de inte behöver särskilt många saker att leka med. Det är först när de börjar greppa som de ens behöver något annat än saker som går att titta på. Det finns ändå några bra saker att köpa.

Saker att titta eller slå på

Små bebisar ligger mest på rygg. Det gör att det är bra att investera i ett babygym och en (eller flera) mobil(er) som de kan ligga på och titta på. När de blir mer rörliga kan de också slå på den och börja känna att de kan kontrollera sin omvärld. Det är lagom stimulans för dem. En sak att tänka på när du planerar inredningen i ditt badrum är att hänga en mobil över skötbordet. Då har din bebis något att göra medan ni byter blöja och risken för fall minskar.

Saker att bita eller suga på

Ett mjukt gosedjur utan delar som kan falla av är en bra första leksak när barnet kan hålla saker själv. Det är bra träning för greppet och det är också en rolig sak för barnet att leka med. Eftersom den sannolikt kommer sugas på en del bör den tvättas relativt ofta. Likaså kan en bitring vara en bra investering när barnet börjar få tänder. Det är om inte annat ett bra sätt att vänja dem vid tandborstning och kan också lindra det som gör ont och känns konstigt när tänderna växer fram.