Överlag när en bebis leker med sina leksaker är det viktigt att man håller koll på den. Även om barnet har säkra leksaker och sitter i en lekhage bör man inte lämna den obevakad i flera timmar. Eventuellt kan man vända ryggen till för att värma lite mat, eller kanske för att gå på toaletten men överlag måste man ha koll på barnet hela tiden.

Olyckor går snabbt

En olycka kan ske snabbt, det kommer man inte ifrån. Även om man tror och tycker att leksaken känns säker kan en bit plötsligt lossna. Om leksaken innehåller batterier kan luckan gå upp och ett nedsvalt batteri är inte bra. En bebis kan också bita loss saker och då är risken stor att de sväljs. Mycket små saker är ofta inte farliga men vassa plastskärvor kan orsaka skador i mun, hals eller mage och därför är det bra att hålla koll så att inga olyckor sker.

Bebismonitor är bra

Det finns bra monitorer som har kameror och ljudinspelning. En sådan kan ställas upp så att den spelar in vad barnet gör. Om man inte har möjlighet att se barnet hela tiden kan det vara ett alternativ. Då kan man dessutom enkelt höra barnet om det är så att det börjar gråta, eller om en leksak kanske ramlar ner ur barnets säng. Monitorerna är också bra på natten eller under dagtid då bebisen ska sova. Då kan man diska, städa och fixa utan att vara orolig för att man inte har koll.