Att ha en stor trädgård är en dröm för många som barnfamilj. Barnen har en stor yta de kan leka på och du kan köpa gungor, klätterställningar och studsmattor. Kanske kan du till och med göra en liten fotbollsplan på gården? Det viktigaste är förstås att både vuxna och barn trivs riktigt bra i hemmet. Därför kan ni dela upp trädgården i olika sektioner där var sak har sin plats. Du och familjen kan till exempel ha en relaxavdelning med ett utespa och lite fina möbler. Det är så klart viktigt att det är barnsäkert och att det finns ett lock över badet.

Gör en plats för avkoppling

Lek i all ära men det är också viktigt att ha en plats där alla kan återhämta sig. Trots att sommaren inte är så lång i Sverige kan man göra en härlig uteplats med ett stort utespa eller en pool. Här kan hela familjen samlas efter långa dagar och ta ett härligt bad tillsammans. Man kan även kombinera med ett par solsängar där det går att relaxa hela sommaren. Denna plats är också ett perfekt ställe att ha uppsikt över barnen när de leker i trädgården.

Plats för rörelse

Något som är bra med en trädgård är att dina barn har en stor yta att röra sig på året om. Exakt hur du gör i trädgården beror också på dina barns intressen. Om du har barn som älskar sport kanske det blir aktuellt med en basketkorg eller ett fotbollsmål. Du kan även sätta upp en studsmatta eller något liknande. Om du har lite äldre barn kan de också vara med och välja vad som ska finnas i trädgården. Detta kommer säkerligen också ändras med åren i takt med att barnen får nya intressen. Men det är viktigt att barnen kan röra på sig och att det finns lediga ytor.

Plats för vattenlek

En sak som brukar vara väldigt uppskattad under varma dagar är någon form av vattenlek. Det finns väldigt många leksaker som är anpassade för just detta. Du kan till exempel köpa dina barn ett vattenland i miniatyr där de kan köra båtar och annat kul. Det passar dessutom barn i flera åldrar. Under sommaren så brukar många leksaksbutiker skylta väldigt tydligt med sina vattenleksaker så du enkelt kan hitta något som passar. Sedan är det bara att åka hem och fylla på med vatten. Det kommer garanterat ge flera timmar av underhållning.

Till de minsta

De minsta behöver egentligen inte så mycket. Det räcker oftast med någon liten filt att ligga på. Tänk på att barn under ett år aldrig ska utsättas för direkt solljus och att de alltid bör ligga i skuggan när de är ute.