Att bli förälder och plötsligt ha ett 100-procentigt fokus på en liten bebis är omtumlande för de allra flesta. Det är en tid i livet som förstås innebär många sömnlösa nätter, men också mycket mys och underbara stunder. Här ska vi kika på hur du som förälder kan underlätta den första tiden för både dig och din nyfödda.

Ett mysigt barnrum

En av de viktigaste förutsättningarna är ett barnrum som känns riktigt trivsamt redan från början. Utgå här från dig själv och skapa ett rum som du själv trivs att vistas i. Val av exempelvis tapeter har stor betydelse för rummets känsla. Besök därför välsorterade webbutiken https://www.familjetapeter.se/ där du kan hitta något som passar alla. På https://www.familjetapeter.se/ erbjuds du fri frakt och dessutom prisgaranti om du mot förmodan skulle hitta en tapet billigare någon annanstans.

När du valt den rätta tapeten från https://www.familjetapeter.se/ är det dags att rikta blicken mot övrig inredning i barnrummet. Trots att den lilla kanske inte kommer sova här den första tiden är det viktigt att få till ett skönt rum för lek och mys. Genom att tidigt associera rummet med sköna känslor är det lättare att med tiden kunna sova där. Möblera gärna sparsamt och framförallt lekfullt, med mycket yta att leka på. Mjuka mattor är alltid ett hett tips i barnrum.

Säkra och roliga leksaker

Det kan kännas lite nervöst att välja ut de första leksakerna till din lilla skatt. Hur det än är så stoppar bebisar allt i munnen; det är helt enkelt deras sätt att upptäcka världen. Av den anledningen är det viktigt att välja leksaker som inte utgör någon fara att tuggas på, som är tillräckligt stora för att de inte ska fastna i halsen. Det får heller inte vara någon fara att det lossnar småbitar från leksakerna av samma anledning. Med andra ord är Lego och liknande inget att tänka på i bebisåldern.

Att välja giftfria leksaker är förstås också mycket angeläget. Det finns mängder av bra produkter att välja bland på marknaden, som är tillverkade med miljön i åtanke. Här kan du med andra ord samtidigt göra en insats för planeten när du shoppar leksaker – och kläder – till din bebis.

Leksaker tillverkade av trä är ett naturligt alternativ till plast, samtidigt som det är ett gediget material med hög hållbarhet. Glöm dock inte bort att välja varianter som är snygga i rummet; ögat måste ju också ha sitt!