En av många föräldrars anledningar till oro rör de produkter som ges till de små. Vad är egentligen säkert att ge till det lilla livet? Dels ska det inte finnas någon kvävningsrisk (trots allt stoppar småbarn allting i munnen), dels ska det vara en giftfri produkt som är ofarlig att tugga på. Förhoppningen finns också att även vänner och bekanta köper produkter som är okej att ge bebisen, men beroende på erfarenhet av egna barn är det här långt ifrån säkert. Mor- och farföräldrar kan förstås upplysas om detta, medan det kan låta petigt att nämna det för vännerna som vill uppvakta.

Hur som helst, det är idag inte svårt att hitta bebisprodukter som håller måttet. Många har beteckningen “ekologisk”, något som förstås är trevligt men det viktigaste är att det handlar om en giftfri produkt. De ekologiska produkterna är dessutom vanligen dyrare och ofta inte värda sitt pris. Här gäller det med andra ord att noga jämföra produkter och egenskaper på marknaden och göra sin egen bedömning vad som ska införskaffas. Kanske kommer du fram till att det saknas riktigt roliga produkter på marknaden och får idén att importera eller tillverka något eget. En sådan affärsidé är spännande och så länge du hittar rätt form av finansiering är det bara att förverkliga drömmen. Hos https://www.capcito.com/sv hittar du inte bara företagslån för att ta steget som egen företagare, du kan också få hjälp med att belåna och sälja fakturor.

Vad för leksaker kan du då ge till en bebis, det vill säga: vad är bra att ha? Bebisleksaker kan vara både duktigt pedagogiska och gosiga. Det ska vi ge tips på här nedan.

Mjukisdjur

Ett mjukisdjur blir ofta till ens bästa vän i unga år och fungerar både tröstande och som en rolig leksak. Mjukisdjuret släpas ofta iväg överallt och den blir enormt viktig vid sänggående, på resan – ja, kort uttryckt alltid. Ofta handlar det om ett specifikt mjukisdjur som är favoriten, men ibland kan det vara flera.

Snuttefilt

Att kunna snutta med en filt är något mycket viktigt för de små barnen när det ska vilas eller sovas. Snuttefiltar finns i många olika utföranden. Vissa fungerar som roliga fingerdockor som barnen gillar att rollspela med, medan det finns snuttefiltar som hör ihop med ett mjukisdjur. Precis som med favoritmjukisdjuret är snuttefilten en nödvändighet i många situationer; det är helt enkelt en vanesak som bara måste finnas till hands.

Skallra

En bebisskallra fungerar som en form av underhållning för den lille; något som låter och som därmed klassificeras som en aktivitetsleksak. Små barn attraheras mycket av både starka färger och ljud, så en färgglad skallra är ett exempel på en uppskattad present.

Babygym

Det kan låta lite underligt det där med babygym. Självklart handlar det dock inte om ett gym i den bemärkelsen. Här handlar det inte om att bygga muskler, utan att helt enkelt som liten kunna underhålla sig själv genom att ligga på ett mjukt underlag och dra i speldosor, skallror och annat kul som stimulerar sinnena.