Att läsa barnböcker för sin bebis kan vara ett sätt att komma närmare sitt barn. Det kan också vara ett sätt för din bebis att lära sig nya saker och ljud. Att läsa högt för ditt barn kan hjälpa barnet att utveckla kommunikativa och intellektuella förmågor. När du inte promenerar runt med ditt barn i en Cybex PRIAM barnvagn kan det vara skönt att mysa i soffan med sagoböcker. Att läsa för en bebis kan fortfarande vara både bra och roligt. Nedan följer några olika varianter på böcker som kan vara roliga att införskaffa för mysiga lässtunder.

Läs bok i badet

Små barn gillar ofta att bada. Speciellt i ett fluffigt bubbelbad. Många gånger vill de små småttingarna stanna i badet tills alla fingrar och tår ser ut som små russin. Med tanke på att badtimmarna har en tendens att bli långa timmar kan det vara en bra idé att ladda upp badet med leksaker av alla dess slag. En leksak som många kanske inte associerar med bad är just böcker. Men det finns faktiskt många barnböcker som är utformade för att ha i badet. De är såklart gjorda av plast och därmed vattentäta. Med en liten badbok kan din lilla favorit person spenderar ännu mer tid i badet. Samtidigt som hen blir ren och fin så kan det också vara lärorikt att vara i badet.

Den traditionella ljudboken

I takt med att teknologin och iPads hastigt tagit sig in i vardagsrummen har många barn slutat att bläddra i böcker. Istället läser de på en läsplatta. Det nya sättet att läsa på en läsplatta kan nog ha både för- och nackdelar, och kanske är det lite väl tidigt att tänka på läsplattor till en liten bebis. Medan en iPad har många interaktiva och utbildande barnprogram kan det vara en god idé att införskaffa en ljudbok till din bebis. De är ofta väldigt uppskattade. Ljudböcker finns i många olika former, för både de allra minsta likväl som lite större barn. För de minsta brukar ljudböcker med bilder och knappar som gör ljud när de rycks på vara uppskattade. Det är även ett bra sätt för ditt barn att lära sig nya ljud och associationer.

Dessa böcker kanske inte lämpar sig när det är dags att sova, men de brukar vara väldigt populära för dygnets alla andra timmar. Böcker som spelar melodier kan locka fram många timmar av skratt. Att lyssna på musik är också ett väldigt bra sätt att lära sig nya ord på. En bok som spelar musik brukar gå hem hos de allra flesta barnen. Så även om det är dags för födelsedagskalas eller inte så kan det vara en väl värd investering att köpa en musikalisk bok.