Ska du förbereda och planera en babyshower? En baby shower är ett tillfälle att ses och att ha en trevlig stund tillsammans. Det är också ett tillfälle att skämma bort den blivande mamman med härligt sällskap, presenter och god mat eller fika. Det är vanligt att dekorera med massor av trevliga dekorationer. Tidpunkten för en babyshower brukar vara 1-2 månader innan födseln och det brukar ofta vara en överraskningsfest. Att fira en bebis ankomst och kön har blivit allt vanligare.

Inreda en babyshower

Det är vanligt att dekorera festlokalen eller rummet med massor av roliga dekorationer. Det brukar ofta vara bebistema på en babyshower med fokus på kön i blått eller rosa. Ett tips är att dekorera med massor av vimplar, ballonger, girlanger, banderoller, serpentiner och konfetti. Det finns också många dekorationspaket där det följer med en mängd olika saker. Till dukningen finns det bestick, servetter, glas, bordsdukar, sugrör och mycket mer. Det finns också babyshower-spel och lekar att ägna sig åt. Det går inte att dekorera för mycket när det kommer till en babyshower.

Det finns många fina leksaker att ge bort

På en babyshower är det vanligt att de inbjudna ger presenter. Att ge presenter till den ofödda bebisen och mamman är en fin gest. Tycker du det är svårt att komma på vad du ska ge bort? Det finns många bra tips på vad blivande föräldrar uppskattar att få och vad bebisen kommer uppskatta under sitt första levnadsår. Du kan ge bort bitleksaker; de är perfekta till bebisar att leka och tugga på när tänderna börjar komma fram. Det går också bra med skallror. En mobil att hänga ovanför skötbordet eller sängen är också en väldigt bra present. Det finns mobiler som spelar lugnande musik. Ett babygym där leksaker hänger ner brukar bebisar gilla väldigt mycket. Ett babynest brukar vara en väldigt uppskattad gåva av föräldrarna. Där kan bebisen sova den första tiden utan att rulla iväg, eftersom de mjuka kanterna stoppar bebisen. Den är också väldigt ombonad. En lära-gå-vagn är en present som kommer att vara mycket användbar när bebisen ska lära sig att gå. Andra leksaker som är bra presenter är snuttefiltar, olika typer av mjukisdjur, leksaker i trä som klossar, sorteringsbox eller dragdjur och prasselböcker.