I Sverige har vi mycket fint vatten både i kranar, sjöar, hav och brunnar. Vattnet är i de flesta fall klart och fint. Dessutom har de svenska somrarna många soliga och varma dagar vilket gör vattnet varmt och härligt att bada i. Många barn gillar att leka med vattenleksaker. Det kan antingen vara olika flytleksaker, badbollar eller djur som kan plaska och låta i vattnet. Bebisar kan också behöva uppblåsbara armpuffar eller liknande för att hålla sig uppe i vattnet och även de kan vara en bra leksak.

Tänk på säkerheten

Det är viktigt att man som vuxen ser till att vattenleken inte går överstyr. Ett barn kan faktiskt förolyckas även i en skål med vatten. Man måste också se till att barnet inte bränner sig i solen. Vatten reflekterar solens strålar långt mycket mer och eftersom vattnet är svalare än luften känner barnet inte att det blir allt för varmt. Solskydd är alltid viktigt och man måste också se till att fylla på det under dagens lopp.

Vattenleksaker i större sjöar

Även bebisar kan tycka att det är roligt att sitta på och leka med olika flytleksaker i grunt vatten i sjöar. Även om bebisen är simkunnig måste man ha koll på att flytleksakerna snabbt kan dra sig en bra bit ut i vattnet och där kan otäcka olyckor ske. Många gånger kan det vara bättre att låta barnet leka i en lite pool uppe på stranden. Det finns större skålar formade som snäckor som enkelt kan packas in och sedan fyllas med sjövatten när man kommer fram. Då har man koll på bebisen samtidigt som denne kan få solskydd i ett litet tält och ändå bada.