Är du nybliven förälder? Då vet du att små barn kräver en hel del prylar, till exempel vagn, säng, leksaker, skötbord och mycket mer. Om du är föräldraledig kan det dock vara svårt att få föräldrapengen att räcka till alla saker du behöver. Då finns det ett smart sätt att finansiera inköpen på, nämligen genom att sälja guld.

Sälj guld som inte används

Har du tittat i ditt smyckeskrin på senaste? Kanske ligger där smycken i guld som du inte längre använder? Så är fallet för många. Ibland sparar vi saker bara för att vi borde, men inte för att vi egentligen tycker om dem. Om du har guld som du inte gillar och som mest tar plats är det därför istället smart att sälja det, speciellt om du istället vill kunna köpa saker till ditt barn. Att sälja guld är varken svårt eller krångligt och ger dig lite extra klirr i kassan under föräldraledigheten. Visst låter det bra?

Så här säljer du guld

Tycker du att det låter krångligt att sälja guld och har därför undvikit det hittills? Då ska vi här förklara hur enkelt det faktiskt är. Allt du behöver göra är egentligen att leta upp det guld du vill bli av med och klicka dig in på Diamantbrev.se. Där beställer du enkelt ett kit för att kunna skicka iväg ditt guld. När du gjort det kommer du snart att få hem en försändelse som innehåller ett rekommenderat brev där alla kostnader är förbetalda. Detta brev är dessutom försäkrat så att du inte riskerar att bli av med ditt guld. När Diamantbrev.se har tagit emot ditt guld värderar de det och sedan har du pengar på ditt konto inom 24 timmar.

Därför är det en god idé att sälja guld

När pengarna på kontot tryter och du samtidigt vill köpa roliga leksaker till ditt barn kan det vara frestande att överväga att låna pengar. Det är dock något som du bör undvika i det längsta eftersom det knappast kommer att göra din ekonomi bättre i framtiden. Att istället titta på vad du redan har hemma och kan avvara är ett mycket bättre alternativ. Är du en av dem som till exempel har massor av guldsmycken som inte används och som ligger och skräpar sitter du faktiskt på din alldeles egna bank. Genom att sälja dem kan du få extra pengar utan att bli skyldig någon en endaste krona. Det kommer då också att kännas bättre i magen när du handlar till ditt barn och använder dina egna pengar istället för lånande. När du ska köpa saker åt din bebis är ännu ett bra och ekonomiskt tips att titta på andrahandsmarknaden. Små bebisar sliter varken på kläder eller leksaker speciellt mycket, vilket gör att du kan hitta väldigt fina begagnade saker och spara ännu mer pengar.